Wout van Aert ijzersterk

De Belg Wout van Aert schitterde zaterdag in de tijdrit en boekte zijn tweede etappezege. Jonas Vingegaard consolideerde zijn tweede plaats in de eindklassering. Daarmee kende de ploeg Jumbo-Visma een uitstekende dag. Tadej Pogacar is de eindwinnaar van deze ronde.
BUFFEL (Theo Dhuyvetter) pakt de dagprijs en rukt op naar de tweede plek in de rangschikking. BOSSJOUR DE FRANCE (Hans Bosselaar) heeft de gele trui terug.

Stand na etappe 20:
 1 : BOSSJOUR DE FRANCE (Hans Bosselaar)   >435
 2 : BUFFEL (Theo Dhuyvetter)         >431
 3 : MICHA EN MAX 4 (Micha Bude)       >429
 4 : DE UNDERDOG (Peter van Rooijen)     >424
 5 : L'EQUIPE GRINTA (Jan Schel)       >422
 6 : NIET ZO IN FORMOLO (Ruben van Dalfsen)  >421
 7 : YES MEN (Leonard van Velzen)       >418
 8 : TOKI 2 (Mark Burghouts)         >417
 9 : IL PIRATA (Pim Heijkamp)         >417
 10 : FC STOEMPEN (Thijs Bosselaar)      >417

 

Dagprijs 20e etappe:
  1 : BUFFEL (Theo Dhuyvetter)
  2 : MAGO (Wil Gommans)
  3 : IHATTAREN (Peter Muilwijk)
   : KREKEL (Theo Dhuyvetter)
  5 : COVADONGA (Ton Oskam) 
   : SIMONI 2 (Henk Simons) 
  7 : MICHA EN MAX 4 (Micha Bude) 
  8 : THE INSTIGATOR 1 (IKE Simoncini) 
   : THE INSTIGATOR 4 (IKE Simoncini) 
   : THE INSTIGATOR 5 (IKE Simoncini) 

Berichten TFS90

Originaliteitsprijs 

De winnaar van de Peter Braunschweigerprijs (meest originele naam) is bekend. Op de shortlist stonden twee dezelfde ploegnamen, die verwijzen naar Matthieu van de Poel en zijn opa Raymond Poulidor: ‘Van der Poelidor’ (Jos Verlegh en Mike Heijkamp). Zij grijpen net naast de prijs, want om de wedergeboorte van sprinter Mark Cavendish kunnen wij niet heen. De prijs gaat naar ‘De CAV van het koren’ (Sheila Hendriks). Gefeliciteerd.

Vijf keer loten

In de eerste negen etappes van deze Ronde van Frankrijk eindigden vijf keer twee of meer ploegleiders gelijk in het dagklassement van TFS90.  Op de rustdag is de eerste loting verricht. Zie daarvoor het prijzenoverzicht.

Meer eindprijzen

Het overzicht van de eindprijzen is bekend. Dankzij een groter aantal deelnemers zijn er nu 25 eindprijzen. De hoofdprijs bedraagt 500 euro.

Vier perfecte jokers op een rij!

Een unieke prestatie van BOSSJOUR DE FRANCE (Hans Bosselaar). In de eerste vier  etappes, zette hij de joker perfect in. Dat leverde hem 60 punten extra op.

De 32ste editie van TFS90 is van start gegaan met 594 ploegen. Een prachtig aantal, dat een stuk hoger ligt dan vorig jaar. Een overzicht van de ploegen staat HIER.

Er hebben zich vijf groepen met vrienden en/of familieleden aangemeld voor een subcompetitie. Standen en ploegresultaten worden dagelijks geplaatst onder het kopje Subcompetities.